Consumers’ Valuation of LOCal Organic
Products (LOCO)
Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP), under Miljø- og Fødevareministeriet, har givet tilsagn til følgende projekt om udfordringen ved affolkning og vigende økonomisk vækst i landdistrikterne, samt hvordan man imødekomme behovet for øget værditilvækst i fødevareproduktionen. Projektet hører under Organic RDD 2.2 2015
Affolkning og vigende økonomisk vækst i landdistrikterne er en udfordring
- behov for øget værditilvækst i fødevareproduktionen
Forarbejdede lokale produkter kan være baseret på lokale råvarer, lokal
forarbejdning, lokal afsætning, …
Forskningsspørgsmål:
1. Operationalisering af begrebet lokal produktion - hvilke geografiske
egenskaber eksisterer på markedet i dag? (WP1)
2. Hvad er forbrugernes opfattelse af forskellige geografiske egenskaber i
samspil med økologisk produktion? (WP2)
3. Hvad er forbrugernes tilbøjelighed til at betale en merpris for sådanne
produkter? (WP3)
Kvalitative og kvantitative resultater om forbrugernes opfattelse af
ægtheden, troværdigheden og kvaliteten af økologiske fødevarer med
forskellige geografiske egenskaber
F.eks. hvad er betalingsviljen for økologiske produkter når produktion og
distribution foregår lokalt i en tæt integreret værdikæde?
Hermed understøttes nye investeringer i udvikling af lokale fødevarer og
markedsføringskoncepter indenfor den økologiske sektor
Bedre udnyttelse af markedspotentialet for geografisk differentierede
økologiske produkter vil:
• gavne væksten i den økologiske sektor
• opretholde den økonomiske aktivitet i de danske landdistrikter
Forskere
Name | Title | Phone | |
---|---|---|---|
Denver, Sigrid | Associate Professor | +4535336876 | |
Ditlevsen, Kia | Associate Professor | +4535333604 | |
Jensen, Jørgen Dejgård | Professor | +4535336859 |
FINANSIERING
GUDP under Miljøstyrelsen
1.651.713 DKK
Tidsperiode
2016-2017